top of page

JORIEN ALS SPREKER

SPREKER OVER GEBITSSLIJTAGE EN ESTHETISCHE BEHANDELING

Jorien kan als spreker geboekt worden en richt zich in haar presentaties op de behandeling van gebitsslijtage en esthetische oplossingen. Door haar uitgebreide kennis op deze gebieden onderscheidt Jorien zich op dit vlak. 


Zowel tijdens als na de presentatie bestaat de mogelijkheid om te sparren over cases en behandelingsmogelijkheden. Dit is een interessante optie voor presentaties aan bijvoorbeeld groepspraktijken of Iqual groepen. Jorien gelooft in deze vorm om zo de kennis rondom gebitsslijtage naar een hoger plan te tillen.


Door haar kennis te delen kan ze zorgen voor vernieuwende inzichten die altijd als doel hebben om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen. 

Aan het eind van de presentatie beschikt u over uitgebreidere vakkennis, bent u vele praktische tips rijker en pakt u met meer vertrouwen een behandeling aan.


Mogelijkheden:

  • Presentaties 

  • Lezingen

Spreker 3.jpg
Spreker: Artikelen & bronnen

PROMOTIE

Januari 2015 - Promotie

​SAMENVATTING PROEFSCHRIFT

Gebitsslijtage is een algemeen fenomeen dat in bijna iedere mond voorkomt. Het kan veroorzaakt worden door erosie, attritie, abrasie, abfractie of een combinatie van deze factoren. 


Erosie

Erosie is het progressieve verlies van tandstructuur, zonder invloed van bacteriën. 


Attritie

Attritie ontstaat door tand-tand contact zonder aanwezigheid van voedsel en wordt gekenmerkt door slijtfacetten die passen op slijtfacetten bij tanden in de tegenoverliggende tandboog. Attritie kan onderverdeeld worden in twee parafunctionele activiteiten: knarsen (het proces waarbij tanden in een vast patroon herhaaldelijk over elkaar heen schuiven met veel kracht) en klemmen (tanden worden in occlusie, zonder of met minimale beweging, met veel kracht op elkaar gedrukt).


Abrasie

Abrasie is niet-fysiologische slijtage die ontstaat bijvoorbeeld door overijverig tandenpoetsen. Abfractie wordt gedefinieerd als het verlies van cervicaal tandweefsel door spanning die op de tand komt te staan. Het vindt plaats in de glazuur-cementgrens van de tand. Bij extreme slijtage wordt gesproken van pathologische slijtage.


Onderzoek

Naar de behandeling van extreme gebitsslijtage is nog te weinig onderzoek gedaan en tandartsen (algemeen practici) zien maar een paar van deze patiënten per jaar. Er is weinig informatie over het juiste moment van ingrijpen, het type behandeling en het te kiezen materiaal. Dit maakt het voor tandartsen lastig om de juiste keuzes te maken. 


Het doel van dit proefschrift is het verkennen van verschillende behandelopties voor patiënten met gebitsslijtage.

Spreker: CV
bottom of page